dilluns, 9 de desembre del 2019

MOCMAO 2019




MOSTRA DE CINEMA DE MEDI AMBIENT D’ONTINYENT 2019
-Del 13 al 20 de desembre-


Què és la MOCMAO?

La 6a Mostra de Cinema de Medi Ambient a Ontinyent (MOCMAO) està organitzada per la Colla Ecologista l’Arrel, el Cine Club Utiye i Caixa Ontinyent.  La finalitat és oferir al públic escolar i públic en general documentals, pel·lícules i activitats que ajuden a reflexionar sobre la temàtica ambiental, no sols del nostre poble, sinó del planeta en general. 

La mostra de cinema té dues seccions: MOCMAO Educa, dirigida a escolars de 3r a 6é de primària, ESO i Batxillerat i MOCMAO Oberta dirigida a públic en general.

MOCMAO Educa  projecta vàries pel·lícules, curts cinematogràfics o documentals dirigits a les diferents edats. Les projeccions es fan en el Centre Cultural Caixa Ontinyent i l’any 2018 van assistir vora 1100 alumnes de primària de diferents centres i uns 700 alumnes de secundària i batxillerat d’instituts públics i concertats.

Les projeccions s’acompanyen d’alguna activitat de reflexió per  l’alumnat i algun col·loqui o taller educatiu. És, tal vegada, la part més important de la Mostra de Cinema, ja que l’alumnat coneix noves realitats i aprén a vore el món en què viu d’una forma diferent.


MOCMAO Oberta opta per projectar diversos documentals i vàries pel·lícules per a públic adult en general. Durant una setmana, es projecten aquests films al Cinema del Teler i al Centre Cultural Caixa Ontinyent, i tenen com a finalitat la divulgació científica i mostrar tant les riqueses del planeta com els reptes climàtics als quals ens enfrontem en l’actualitat. S’ofereix una visió oberta, clara, realista i actual. Són projeccions premiades en últimes edicions de festivals internacionals.

Històricament s’ha convidat a científiques i científics de reconegut prestigi internacional, enguany optem per convidar al director d’un dels documentals de la mostra, ja que en el fons, són aquells que per mostrar primer han de documentar-se i seleccionar allò que farà que l’espectador isca de la sala amb una visió diferent.


EMERGÈNCIA CLIMÀTICA.

Enguany hem volgut fer-nos ressò d’un clam internacional “L’emergència climàtica mundial”. Les Nacions Unides, el Panell Internacional del Canvi Climàtic (IPCC), la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura, la FAO, L’Organització Meteorològica Mundial i multituds d’organitzacions que aglutinen científics de tot el món, alerten de la situació de no retorn a la qual estem dirigint-nos. No obstant això,  les mesures que s’estan prenent per evitar que la temperatura planetària augmente per sobre dels 2ºC són insuficients. Són milers les veus que s’alcen arreu del món perquè s’actue, però així i tot, encara són insuficients. 

La MOCMAO, organitzada per la Colla Ecologista l’Arrel i pel Cine Club Utiye, vol moure voluntats i despertar les consciències adormides, tothom és necessari en aquesta lluita contra el canvi climàtic. Esperem que la MOCMAO siga el primer pas perquè alces la veu i t’impliques en allò que tu pugues i en exigir que es prenguen decisions. T’esperem a la Mostra.

dijous, 21 de novembre del 2019

ACTIVITATS SECCIÓ RESTAURACIÓ FORESTAL



ACTIVITATS FORESTALS 23 I 24 DE NOVEMNBRE DE 2019

Durant dissabte i diumenge, prepararem una reforestació que es realitzarà el pròxim 30 de novembre, amb el Grup d'Escoltes Osyris, de Benimaclet (València). Esperem un grup amb edats compreses entre 5 i 17 anys, per tant.

Preparar la reforestació significa obrir els clots, transportar i distribuir els plançons, aspectes sobre els quals, nosaltres hi posem molta cura, per ser claus en l'èxit de la reforestació. És per això que, agraïm tota l'ajuda que ens pugau facilitar i us convoquem a les següents cites:
  1. Realització de clots: Dissabte 23 de novembre, 9:00 hores, plaça de la Coronació.
  2. Transport i distribució de plançons: Diumenge 24 de novembre, 9:00 hores, plaça de la Coronació.
Adjuntem el cartell que ha preparat la dissenyadora gràfica Inma Lorente per a l'ocasió i agraïm la difusió que en pugau fer. Gràcies.

Tots dos dies caldrà portar calcer de muntanya, roba còmoda, guants, esmorzar i aigua.

Us hi esperem.

dijous, 31 d’octubre del 2019

REFORESTEM DIUMENGE 3 A LES 9h, PLAÇA CORONACIÓ.

REFORESTEM aprofitant les magnífiques condicions actuals. Aquest diumenge 3 de novembre, a partir de les 9:00 hores, i eixint des de la plaça de la Coronació, plantarem arbres i arbusts, com ara gal.lers, nogueroles, marfulls, freixes de flor, llidoners, gargullers, serveres, aranyoners, carrasques i rosers.

De la xerrada del dissabte de Ca la Mera, eixirem motivats i disposats a posar arbres i arbusts en les nostres vides, en la recerca de la bellesa.

Activitat apta per a tots els públics i de participació lliure. Us hi esperem.



COM ACONSEGUIR UN TAPET VERD I NO ACABAR XIRIVIA

Per què plantem arbres sota de pins que fan prop de 20 metres d'alt?... D'on hem d'agafar les llavors per a reproduir els plançons?... Qui era el Capità Cap de Canoa?... Aquestes i moltes més històries produïdes en 30 anys de dedicació és d'allò de què parlaré aquest dissabte 2 de novembre a l'Ateneu Popular Ca la Mera, en "Com aconseguir un tapet verd i no acabar xirivia" restauracions forestals de la Colla Ecologista L'Arrel.
Segur que tu també tens molt a dir sobre la restauració del nostre medi natural. Us hi esperem. Entrada lliure.
Organitza l'Assamblea de Joves Meruts.


diumenge, 27 d’octubre del 2019

REFORESTACIÓ, INICI DE CAMPANYA 2019-2020

Iniciem la campanya de reforestacions 19-20 aquest dissabte 26 d'octubre.
El punt de trobada serà l'habitual (plaça de la Coronació - el barranquet), a les 16:00 hores, des d'on ens adreçarem a la zona de la reforestació amb cotxes.
Caldrà portar roba i calcer còmodes, guants, així com, aigua i menjar per a berenar, qui ho estime oportú.
L'activitat està oberta a qualsevol persona, indiferentment de la seua edat, qui vulga assistir en primera línea, a l'establiment dels embrions que seran els nostres boscos del futur. Pels boscos autòctons, pel bosc esclerofil.le!

dijous, 17 d’octubre del 2019

UN FUM D'ACTIVITATS PER AL 19 I 20 D'OCTUBRE

Bon dia:

Us anunciem les activitats que organitzarem o en què participarem aquest cap de setmana, perquè ens aconpanyeu per si us ve de gust. Recordeu que  totes les activitats són aptes per a tots els públics i la participació és lliure.

Dissabte 19, 9:00 hores: Manteniment del Viver Forestal (sembra de llavors, trasplantament de plançons, manteniment de ferramentes, etc...). Al carrer de Sant Antoni, núm. 26 (entrada pel local dels escoltes).

Dissabte 19, 12:30 hores: Plantació del roure (Premi Roure Valencià 2019, concedit pel grup Compromís per Ontinyent). Al Passeig de Benarrai. 

Dissabte 19, 16:00 hores: "Com aconseguir un tapet verd i no acabar xirivia", xerrada sobre el projecte de restauracions forestals de la Colla Ecologista L'Arrel. Al Parc d'Educació Vial i Mediambiental Vall d'Albaida, dintre del marc d'unes jornades de voluntariat jovenil organitzades per la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida que es celebren els dies 19 i 20 d'octubre.

Diumenge 20, 18:00 hores: "Com aconseguir un tapet verd i no acabar xirivia", xerrada sobre el projecte de restauracions forestals de la Colla Ecologista L'Arrel. A Beneixama, al Centre Social, com a mesura d'acompanyament als veïns i veïnes del municipi, després de l'incendi forestal del passat mes de juliol i per a intentar vertebrar accions de voluntariat.


Us hi esperem.

dijous, 10 d’octubre del 2019

PREMI ROURE 2019

Bon día,

us anunciem que la Colla ecologista l'Arrel ha estat guardonada amb el premi roure 2019 que lliura el grup Compromís per Ontinyent. La cerimònia de lliurament dels guardons es farà aquest divendres 11 d'octubre a la plaça de Santo Domingo, a partir de les 20:30 hores.

Tothom està convidat. en el següent enllaç poder veure la nota de premsa en què es fa l'anunci:

https://ontinyent.compromis.net/2019/10/compromis-atorga-els-premis-roure-2019-a-la-colla-ecologista-larrel-i-el-jove-pilotari-ivan-dontinyent/

MOCMAO 2019

MOSTRA DE CINEMA DE MEDI AMBIENT D’ONTINYENT 2019 -Del 13 al 20 de desembre- Què és la MOCMAO? La 6a Mostra de Cinema de Me...